تحلیلی بر فساد میکروبی در مواد غذایی

تحلیلی بر فساد میکروبی در مواد غذایی
فساد میکروبی مواد غذایی یکی از اصلیترین علل فساد و تخریب آنها است. در این مقاله، به بررسی انواع فسادهای میکروبی مواد غذایی، علل و عوامل موثر در آنها، میزان خطر و اثرات آنها بر سلامت عمومی انسانها، و راهکارهای کنترل و پیشگیری از این فسادها خواهیم پرداخت.
فساد باکتریایی
باکتریها عمده ترین علل فساد میکروبی مواد غذایی هستند. باکتریهای مسبب بیماری مانند Salmonella، Escherichia coli، Campylobacter و Listeria monocytogenes میتوانند مواد غذایی را تخریب کرده و به انتقال بیماریهای غذایی منجر شوند. انواع فساد باکتریایی شامل فساد رطوبتی، فساد پروتئینی و فساد کربوهیدراتی هستند.
فساد قارچی
قارچها نیز میتوانند مواد غذایی را تخریب کنند و باعث فساد قارچی شوند. انواعی از قارچهای مسبب فساد شامل Aspergillus، Penicillium، Botrytis و Rhizopus هستند. فساد قارچی میتواند باعث تغییرات رنگ، بو، طعم و قوام مواد غذایی شود و به ایجاد مواد سمی و توکسین های بیماری زا منجر شود.
فساد ویروسی
ویروسها نیز میتوانند مواد غذایی را تخریب کنند و به فساد و خرابی آنها منجر شوند. برخی از ویروسهای مسبب فساد شامل Norovirus و Hepatitis A میباشند. ویروسها ممکن است از طریق آب، غذا و سطوح آلوده به انسان منتقل شده و بیماریهای غذایی را ایجاد کنند.
فساد ناشی از فعالیت آنزیمی
فعالیت آنزیمهای موجود در میکروارگانیسمها نیز میتواند باعث تغییراتی در مواد غذایی شود. برخی از آنزیمهای مسبب فساد شامل پروتئازها، لیپازها و آمیلازها هستند. فساد با فعالیت آنزیمی میتواند به تغییرات در رنگ، بو، طعم و قوام مواد غذایی منجر شود.
عوامل موثر در فساد میکروبی
عواملی مانند دما، رطوبت، زمان، اکسیژن، pH و ترکیبات مغذی، میتوانند فرایند فساد میکروبی را تسریع یا کند کنند. در دماهای بین 60-5 . . .
برای دسترسی به لینک های دانلود لطفا اشتراک تهیه کنید.